Välj rätt glasögon för ditt ansikte

Det finns många snygga glasögon att välja på, men alla klär inte i vilka bågar som helst. Det är smart att välja en glasögontyp som passar din ansiktsform. Du kan framhäva dig själv och dina drag genom att välja ett par glasögon som passar just dig. Lensway är ett bra ställe att gå till för att välja dina nästa bågar, spara på ditt köp genom att använda lensway rabattkod.

Vilken form på glasögon passar dig och ditt ansikte?

Först måste du ta reda på vilken ansiktsform du har – kanske har du inte tänkt på det tidigare? Detta kan du göra genom att studera ditt ansikte i en spegel. Är det avlångt eller fyrkantigt, stort eller litet? Även storleken på glasögonen bör du välja utifrån hur ditt ansikte ser ut. Ett större ansikte klär bäst i lite större bådar medan ett mindre ansikte klär bättre i ett par mindre bågar. Nedan följer de vanligaste ansiktsformerna.

Runt ansikte

Har du ett runt ansikte passar ett par rektangulära bågar bäst, helst ett par smala glasögon som får ditt ansikte att se lite längre ut. Undvik att använda runda glasögon, framförallt stora runda glasögon.

Avlångt ansikte

Tvärtemot den med runt ansikte vill du få ditt ansikte att se något rundare ut. Fyrkantiga bågar, gärna breda och lite större. Du ska undvika att ha allt för små bågar då det kan förlänga ditt ansikte än mer.

Fyrkantigt ansikte

För den med ett något fyrkantigt ansikte är ovala glasögon bäst för att lyfta dragen i ditt ansikte och runda av formen. Även runda bågar kan klä dig bra. Undvik att bära kantiga glasögon med allt för smala bågar.

Ovalt ansikte

Denna ansiktsform är enklast då den klär i de flesta former på glasögon. Dock är det viktigt att inte ha glasögon som är för breda. Du som har ett ovalt ansikte kan experimentera mer då många former sannolikt klär dig väl.

Svårt att välja?

Om du har svårt att se någon av dessa former när du tittar dig i spegeln, så kanske du har en mer neutral form. Kanske har du ett ansikte som inte har en så tydlig ansiktsform, och klär då sannolikt ganska bra i de flesta former. Grattis, det är bara att välja de bågar du gillar! Eller kanske testa några olika former? Genom lensways rabattkod får upp till 50 kr rabatt, kanske ska du skämma bort dig med att köpa mer än ett par? Spara pengar och håll stilen genom att handla hos Lensway.

Tänk på:

  • Oavsett ansiktsform ska du så klart gå på vad du gillar också
  • Frisyr och stil spelar också in
  • Fråga vänner vad de tycker klär dig, de ser dig ofta på ett annat sätt än du själv gör i spegeln
  • Handla hos en etablerad leverantör

Kommentera